Κόκκινες πιπεριές ξιδάτες

Υλικα:

Πιπεριές
Αλάτι
Ξύδυ

Εκτελεση:

Διαλέγουμε πιπεριές με σάρκα, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τις πλένουμε καλά  και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Τις βάζουμε στο λαμαρινάκι της κουζίνας ή στη σχάρα, πάνω σε χαρτί ψησίματος.  Ανάβουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και βάζουμε στην πάνω σχάρα τις πιπεριές μας. Μόλις γίνουν από τη μια πλευρά τις γυρίζουμε και από την άλλη Πρέπει να καψαλιστεί λίγο η φλούδα τους και από τις δύο μεριεςΑν είναι πολύ μεγάλες μπορεί να χρειαστεί να τις γυρίσουμε και στο πλάι. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις σκεπάζουμε με μια νάιλον σακούλα. (Γι αυτό προτιμώ να τις ψήνω στη σχάρα, για να ακουμπά η σακούλα στο χαρτί).Μόλις κρυώσουν τόσο όσο να  μπορούμε να τις πιάνουμε, τις καθαρίζουμε από τη φλούδα τους,κόβουμε το κοτσάνι,  και βγάζουμε τα σπόριαΌταν έχουμε καθαρίσει όλες τις πιπεριές,τις βάζουμε σε καθαρό βάζο και φτιάχνουμε οξάλμη με την οποία τις σκεπάζουμε.Φτιάχνουμε την οξάλμη  για ένα συνηθισμένο βάζο των 750 ml ως εξής:Βάζουμε σε μια κούπα 1/3 ξύδι , 1/3 νερό και διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι. Αδειάζουμε το διάλυμα στο βάζο με τις πιπεριές και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να σκεπαστούν. Κλείνουμε το βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο. Είναι καλύτερες σε δυο τρεις μέρες και κρατάνε ολόκληρο μήνα!Τις σερβίρουμε με ελαιόλαδο σκέτες σαν σαλάτα, αλλά τις χρησιμοποιούμε και σαν συστατικό σε άλλες σαλάτες ή σαν γαρνίρισμα διάφορων πιάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου