Υλικά:
1 μπούτι χοιρινό με την πέτσα 3-3,5 κιλά
300 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
300 γρ. βερίκοκα
1 κούπα μαυροδάφνη ή Σαμιώτικο
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
Για το γλάσο μελιού
½ φλ. μέλι
¼ φλ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ ξύσμα τζίντζερ
½ κ.γ σησαμέλαιο
½ κ.γ μείγμα 5 μπαχαρικών σε σκόνη
Εκτελεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό με το κρασί και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα στη μέση και τα βάζουμε μέσα στο μείγμα χυμού - κρασιού και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Βάζουμε το χοιρινό σε σχάρα μέσα σε σκεύος με καπάκι, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά, το αλείφουμε με το γλάσο μελιού και μπήγουμε στο κέντρο κάθε ρόμβου ένα γαρίφαλο. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και τη μαρινάδα τη ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με το χοιρινό. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 150 βαθμούς, για 7-8 ώρες τουλάχιστον (Ανάλογα με το βάρος, αν είναι γάλακτος θέλει γύρω στις 5 - 6 ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
1 μπούτι χοιρινό με την πέτσα 3-3,5 κιλά
300 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
300 γρ. βερίκοκα
1 κούπα μαυροδάφνη ή Σαμιώτικο
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
Για το γλάσο μελιού
½ φλ. μέλι
¼ φλ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ ξύσμα τζίντζερ
½ κ.γ σησαμέλαιο
½ κ.γ μείγμα 5 μπαχαρικών σε σκόνη
Εκτελεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό με το κρασί και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα στη μέση και τα βάζουμε μέσα στο μείγμα χυμού - κρασιού και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Βάζουμε το χοιρινό σε σχάρα μέσα σε σκεύος με καπάκι, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά, το αλείφουμε με το γλάσο μελιού και μπήγουμε στο κέντρο κάθε ρόμβου ένα γαρίφαλο. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και τη μαρινάδα τη ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με το χοιρινό. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 150 βαθμούς, για 7-8 ώρες τουλάχιστον (Ανάλογα με το βάρος, αν είναι γάλακτος θέλει γύρω στις 5 - 6 ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου