Υλυκα:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
400 ml γάλα φρέσκο
200 γρ.βούτυρο
100 γρ. κουκουνάρια
κανέλα ή μαριναρισμένα φρούτα
Εκτελεση:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη Το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι, το σκεπάζουμε και κατά διαστήματα ανακατεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε ελαφρά μ’ ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με κανέλα ή στολίζουμε με μαριναρισμένα φρούτα.
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
400 ml γάλα φρέσκο
200 γρ.βούτυρο
100 γρ. κουκουνάρια
κανέλα ή μαριναρισμένα φρούτα
Εκτελεση:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη Το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι, το σκεπάζουμε και κατά διαστήματα ανακατεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε ελαφρά μ’ ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με κανέλα ή στολίζουμε με μαριναρισμένα φρούτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου