Υλυκα:
1 κιλό γαρίδες μεσαίες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1/2 κούπα βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα σε σκόνη
1 συσκευασία χυμός ντομάτας (π.χ.pummaro)
μπόλικο τυράκι τριμμένο
Εκτελεση:
Καταρχήν βράζουμε τις γαρίδες μας σε μπολικό νερό.
Φτιάχνουμε τη σαλτσα μας με το κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ντοματοχυμό.
Ρίχνουμε τις βρασμένες γαρίδες στη σαλτσα και βράζουμε για ακόμα λίγο.
Τσιγαρίζουμε το κριθαράκι με το βούτυρο σ'ένα κατσαρολάκι.
Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε απο πάνω τη σάλτσα (βγάζουμε τις γαρίδες από μέσα).
Ρίχνουμε και δυο κούπες νερό και το βαζουμε να ψηθεί στους 180.
Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο (θα το καταλάβουμε γιάτι θα έχει απορροφήσει όλο το νερό) ρίχνουμε τις γαρίδες και μετά από λιγο το τυράκι και αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά ώσπου να λιώσει.
'Ετοιμο το φαγάκι μας!
1 κιλό γαρίδες μεσαίες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1/2 κούπα βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα σε σκόνη
1 συσκευασία χυμός ντομάτας (π.χ.pummaro)
μπόλικο τυράκι τριμμένο
Εκτελεση:
Καταρχήν βράζουμε τις γαρίδες μας σε μπολικό νερό.
Φτιάχνουμε τη σαλτσα μας με το κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ντοματοχυμό.
Ρίχνουμε τις βρασμένες γαρίδες στη σαλτσα και βράζουμε για ακόμα λίγο.
Τσιγαρίζουμε το κριθαράκι με το βούτυρο σ'ένα κατσαρολάκι.
Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε απο πάνω τη σάλτσα (βγάζουμε τις γαρίδες από μέσα).
Ρίχνουμε και δυο κούπες νερό και το βαζουμε να ψηθεί στους 180.
Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο (θα το καταλάβουμε γιάτι θα έχει απορροφήσει όλο το νερό) ρίχνουμε τις γαρίδες και μετά από λιγο το τυράκι και αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά ώσπου να λιώσει.
'Ετοιμο το φαγάκι μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου