Χαλβάς

ΥΛΙΚΑ:
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό (κατά προτίμηση ΜΕΛΙΣΣΑ)
1 φλυτζάνι λάδι εκλεκτό 
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζανιού μέλι
5 φλυτζάνια νερό
1/4 φλυτζανιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
1/4 φλυτζανιού κουκουνάρια
1/4 φλυτζανιού σταφίδες ξανθές
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλλα
1 φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το νερό,τη ζάχαρη,το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι,ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια,και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην μας καεί.όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα,τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες.Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι ώσπου να απορροφηθεί.Ανακατεύουμε,σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια.Ξεφορμάρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.

Καλή επιτυχία!