Δροσερό γλυκό

Υλικά:
1 πακετο σαβαγιαρ,
 ζάχαρη
 λικέρ
  γάλα φρέσκο
 χυμός πορτοκαλιού
4 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
Εκτελεση:
Σε ενα μεσαίου μεγέθους πυρεξ στρώνω στον πάτο μια σειρα σαβυαγιαρ.Έπειτα τις βρέχω με λιγο λικερ.Ετοιμάζω την κρέμα αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.Αφήνω και την κρέμα λίγο να κρυώσει και την προσθέτω πανω από τις σιροπιασμένες σαβοαγιαρ.Σε κατσαρόλα βάζω το νερό,το  χυμό πορτοκάλι,τη ζάχαρη να λιώσουν.Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα, διαλύω το κορν φλάουρ στο  χυμού και το προσθέτω στην κατσαρόλα μου να πήξει.Αφήνω και το γλάσο μου λίγο να κρυώσει και το προσθέτω πάνω από την κρέμα μου.Αφήνω το γλυκό μου στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλα.




Παγωτό μπανάνας

Υλικα:
1 κιλό μπανάνες
1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
1 κούπα παγωμένο γάλα

1/3 κούπα χυμό λεμονιού
Εκτελεση:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια (ροδέλες).Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.Μόλις παγώσουν τα κομμάτια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στο μπλέντερ.Τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.Ρίχνουμε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάμε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ μας έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.


Παστίτσιο

Υλικά:
1 κιλό κιμάσ
 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (Νο 2)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 ποτηράκι λευκό κρασί (προαιρετικά)
4-5 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί τοματάκια κονκασέ
2 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
1 αυγό (προαιρετικά)
1 δόση σάλτσα μπεσαμέλ
Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένο τυρί ή φρυγανιά
Εκτελεση!:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. «Σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε την τομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 15  λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του. Τον αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε χτυπάμε το αυγό ελαφρά και το ανακατεύουμε με τον κιμά.Βράζουμε τα μακαρόνια, φροντίζοντας να μην παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα ταψάκι ή πυρέξ (διαστάσεων 30 x 40 εκ.) και στρώνουμε μέσα τα μακαρόνια. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον υπόλοιπο κιμά. Σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ, την ισιώνουμε με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί ή φρυγανιά.Ψήνουμε το παστίτσιο στους 200 °C σε προθερμασμένο φούρνο, για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε μερίδες.