Κεικ γεμιστο με κρεμα σοκολατασ

Υλικα:
435γρ αλεύρι που φουσκώνει
450γρ ζάχαρη
240γρ γάλα
225 γρ βιταμ
4 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2κ.γ αλάτι

1 βανίλια200γρ κουβερτούρα λιωμένη
300γρ τυρί κρέμα
150γρ γάλα
350 γρ άχνη
λίγο αλάτι
Εκτελεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ.Τα χτυπάμε για ένα λεπτό στην σιγανταχύτητα κ σε γρήγορη ταχύτητα για 10 λεπτά.Αλευροβουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. το ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Για το γλάσο βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ  κ τα χτυπαμε για 3 λεπτά .Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει.Κόβουμε το κρύο κέικ σε 2 οριζόντια κομμάτια και το γεμιζουμε κ μετά κάνουμε την επικάλυψη του κέικ με το γλάσο.





Κρέπες (βασική συνταγή)

Υλικα:
3 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
Εκετελεση:

Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και ή να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.





Πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Υλικα:
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μαγιά
1 κ.γ κοφτό αλάτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ λεμόνι ή 2 κ.σ ρακί
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
1,5 κιλό πράσα (το άσπρο μέρος μόνο) πλυμένα πολύ καλά και κομμένα περίπου ένα με δύο εκατοστά στο πάχος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μεγαλούτσικο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι άνηθο
φέτα (όση θέλετε)
10 φέτες ζαμπόν κομμένες σε τετραγωνάκια (προαιρετικά)
1 αυγό
μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

αλάτι- πιπέρι
Εκτελεση:
Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με τη μαγιά και το αλάτι, και ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση.
Στην λακούβα ρίχνουμε τα υγρά μας, δηλαδή το ελαιόλαδο, το λεμόνι ή τη ρακί και το νερό. Και αρχίζουμε να ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη, και πλάθουμε για 10' λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή, ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για μία ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Όσο περιμένουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί ξεκινάμε τη γέμιση. Πλένουμε καλά και κόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και μετά προσθέτουμε τα πράσα και τον άνηθο, και τσιγαρίζουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα την εστία (η δικιά μου είναι υγραέριο και ψήνει πιο γρήγορα, για αυτό ίσως σε κεραμικές εστίες να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο) μέχρι να δούμε τα υλικά μας να είναι μαλακά και σχεδόν ψημένα, και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ζαμπόν, το πιπέρι και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε λοιπόν τελειώσει τη γέμιση και πάμε να φτιάξουμε το φύλλο μας.
Μόλις περάσει η ώρα, ξαναπλάθουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 μπάλες. Βάζουμε αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια (εμένα με βολεύει το τραπέζι) και ανοίγετε τις μπάλες σε 4 λεπτά φύλλα.
Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί (εγώ προτιμώ τα στρογγυλά γιατί γίνετε πιο όμορφη η πίτα). Βάζουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα του ταψιού το λαδώνουμε, και προσθέτουμε το δεύτερο και μετά βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά και ομοιόμορφα. Βάζουμε και το τρίτο φύλλο το λαδώνουμε και προσθέτουμε το τελευταίο φύλλο.

Στρίβουμε τα φύλλα σύμφωνα με την περίμετρο του ταψιού, και τη χαράζουμε σε τέσσερα ή οκτώ κομμάτια τη λαδώνουμε από πάνω και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους διακόσιους βαθμούς, για μία ώρα περίπου.









Κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι

Υλικα:
4 στήθος κοτόπουλο
2 κ.Σ ρύζι
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κ. Σ τυρί κρέμα
1 κ. Γ κόκκινο πιπέρι γλυκό
αλάτι – φρεσκοτρυμένο πυπέρι
1 κύβο μυροδικών κοτόπουλου κατα προτίμηση
1 ποτήρι του κρασιού κρασί ξερό λευκό

1 κονσέρβα μανιτάρια ψυλοκομένα.
5 πιπεριες χρωμματιστες
 Εκτελεση:
Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο μας, το αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί μαζι με τις πιπεριες,μετα   το περιχύνουμε με το κρασί μαζί με τα μανιτάρια και το αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πιει λίγο το ζουμί του.Έπειτα ρίχνετε στο τηγάνι μας την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα και ανακατεύετε, το αφήνετε να μαγειρευτή για περίπου 20 λεπτά.Αφού έχει ετοιμαστεί και το ρύζι