Υλικα:
435γρ αλεύρι που φουσκώνει
450γρ ζάχαρη
240γρ γάλα
225 γρ βιταμ
4 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2κ.γ αλάτι
1 βανίλια200γρ κουβερτούρα λιωμένη
300γρ τυρί κρέμα
150γρ γάλα
350 γρ άχνη
λίγο αλάτι
Εκτελεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ.Τα χτυπάμε για ένα λεπτό στην σιγανταχύτητα κ σε γρήγορη ταχύτητα για 10 λεπτά.Αλευροβουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. το ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Για το γλάσο βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ κ τα χτυπαμε για 3 λεπτά .Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει.Κόβουμε το κρύο κέικ σε 2 οριζόντια κομμάτια και το γεμιζουμε κ μετά κάνουμε την επικάλυψη του κέικ με το γλάσο.
435γρ αλεύρι που φουσκώνει
450γρ ζάχαρη
240γρ γάλα
225 γρ βιταμ
4 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2κ.γ αλάτι
1 βανίλια200γρ κουβερτούρα λιωμένη
300γρ τυρί κρέμα
150γρ γάλα
350 γρ άχνη
λίγο αλάτι
Εκτελεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ.Τα χτυπάμε για ένα λεπτό στην σιγανταχύτητα κ σε γρήγορη ταχύτητα για 10 λεπτά.Αλευροβουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. το ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Για το γλάσο βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ κ τα χτυπαμε για 3 λεπτά .Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει.Κόβουμε το κρύο κέικ σε 2 οριζόντια κομμάτια και το γεμιζουμε κ μετά κάνουμε την επικάλυψη του κέικ με το γλάσο.