Εκμεκ Κανταϊφι

Υλικά:
750 γρ. καταϊφι
375 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
3 κ.σ. λεμόνι
2 lt γάλα
120 γρ. άνθος αραβοσίτου
6 κρόκους αβγών
240 γρ. ζάχαρη
Αλάτι
Για το σιρόπι:
1 κ. ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 ποτ. νερό
Για τη σαντιγί:

1 κ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Χτενίζουμε το κανταϊφι και το απλώνουμε στο ταψί.Μετά παίρνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μπουκίτσες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πανω στο κανταϊφι.Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και ένα κιλό ζάχαρη μαζί με 3 κουταλιές χυμό λεμονιού. Μόλις βράσει το βγάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε στο κανταϊφι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 λίτρα γάλα να βράσει,εν το μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε 6 κρόκους αυγών,ένα ποτήρι ζάχαρη ,λίγο γάλα και το άνθος αραβοσίτου,και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.Το ρίχνουμε στο βρασμένο γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι ώσπου να βγουν φουσκάλες και το βγάζουμε από την φωτιά.Το ρίχνουμε πάνω στο καντϊφι και το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.Εν το μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γαλακτός και την ρίχνουμε πάνω.Το πασπαλίζουμε με ψημένα αμύγδαλα.


Καλή επιτυχία!Είναι ένα γλυκό πολύ ελαφρύ στην γεύση και είναι το αγαπημένο γλυκό της κόρης μου.

Μελιτζάνες Παπουτσάκια

Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
4 ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί
1 ξυλαράκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Για την μπεσαμελ:
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
3 1/2 ποτήρια γάλα
1 αυγό
αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.
Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
Τον σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ.
Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.
Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.