Υλικα:
250γρ μπισκοτα ολικης αλεσεως
80γρ βουτυρο
500γρ γιαουρτι στραγγιστο
250ml κρεμα γαλακτος
4-5 κουταλιες της σουπας αχνη ζαχαρη
3 φυλλα ζελατινας μικρα
Εκτελεση:
Αλεθουμε τα μπισκοτα και τα ανακατευουμε με το βουτυρο τα στρωνουμε σε φορμα δαχτυλιδι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο180 για 15 λεπτα και αφηνουμε να κρυωσει.Χτυπαμε τη κρεμα
γαλακτος σε σαντιγι και προσθετουμε αχνη ζαχαρη και το γιαουρτι στο μιξερ.Εχουμε μουλιασει τη ζελατινα σε κρυο νερο για 10 λεπτα. Στιβουμε με τα χερια και την λιωνουμε την σε 1 κουταλια της
σουπας καυτο νερο.Αφηνουμε να κρυωσει και προσθετουμε στην κρεμα γιαουρτι, την αδειαζουμε στην βαση μπισκοτου, στρωνουμε την επιφανεια και παγωνουμε στο ψυγειο να σφιξει.Σερβιρουμε
με φρεσκα φρουτα η γλυκο κουταλιου.
250γρ μπισκοτα ολικης αλεσεως
80γρ βουτυρο
500γρ γιαουρτι στραγγιστο
250ml κρεμα γαλακτος
4-5 κουταλιες της σουπας αχνη ζαχαρη
3 φυλλα ζελατινας μικρα
Εκτελεση:
Αλεθουμε τα μπισκοτα και τα ανακατευουμε με το βουτυρο τα στρωνουμε σε φορμα δαχτυλιδι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο180 για 15 λεπτα και αφηνουμε να κρυωσει.Χτυπαμε τη κρεμα
γαλακτος σε σαντιγι και προσθετουμε αχνη ζαχαρη και το γιαουρτι στο μιξερ.Εχουμε μουλιασει τη ζελατινα σε κρυο νερο για 10 λεπτα. Στιβουμε με τα χερια και την λιωνουμε την σε 1 κουταλια της
σουπας καυτο νερο.Αφηνουμε να κρυωσει και προσθετουμε στην κρεμα γιαουρτι, την αδειαζουμε στην βαση μπισκοτου, στρωνουμε την επιφανεια και παγωνουμε στο ψυγειο να σφιξει.Σερβιρουμε
με φρεσκα φρουτα η γλυκο κουταλιου.