Αφράτο γλυκό με γιαούρτι

Υλικα:
250γρ μπισκοτα ολικης αλεσεως
80γρ βουτυρο
500γρ γιαουρτι στραγγιστο
250ml κρεμα γαλακτος
4-5 κουταλιες της σουπας αχνη ζαχαρη
3 φυλλα  ζελατινας  μικρα

Εκτελεση:

Αλεθουμε  τα μπισκοτα  και τα ανακατευουμε  με το βουτυρο τα στρωνουμε σε φορμα δαχτυλιδι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο  φουρνο180 για 15 λεπτα και αφηνουμε να κρυωσει.Χτυπαμε τη κρεμα
γαλακτος σε σαντιγι και προσθετουμε αχνη ζαχαρη και το γιαουρτι στο μιξερ.Εχουμε μουλιασει τη ζελατινα  σε κρυο νερο για 10 λεπτα. Στιβουμε με τα χερια και την λιωνουμε την σε 1 κουταλια της
σουπας καυτο νερο.Αφηνουμε να κρυωσει και προσθετουμε στην κρεμα γιαουρτι, την αδειαζουμε στην βαση μπισκοτου, στρωνουμε την επιφανεια και παγωνουμε στο ψυγειο να σφιξει.Σερβιρουμε
με φρεσκα φρουτα η γλυκο κουταλιου.



Γκιουβετσάκι με γαρίδες

Υλυκα:

1 κιλό γαρίδες μεσαίες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1/2 κούπα βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα σε σκόνη
1 συσκευασία χυμός ντομάτας (π.χ.pummaro)
μπόλικο τυράκι τριμμένο

Εκτελεση:

Καταρχήν βράζουμε τις γαρίδες μας σε μπολικό νερό.
Φτιάχνουμε τη σαλτσα μας με το κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ντοματοχυμό.
Ρίχνουμε τις βρασμένες γαρίδες στη σαλτσα και βράζουμε για ακόμα λίγο.
Τσιγαρίζουμε το κριθαράκι με το βούτυρο σ'ένα κατσαρολάκι.
Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε απο πάνω τη σάλτσα (βγάζουμε τις γαρίδες από μέσα).
Ρίχνουμε και δυο κούπες νερό και το βαζουμε να ψηθεί στους 180.
Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο (θα το καταλάβουμε γιάτι θα έχει απορροφήσει όλο το νερό) ρίχνουμε τις γαρίδες και μετά από λιγο το τυράκι και αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά ώσπου να λιώσει.
'Ετοιμο το φαγάκι μας!