Εύκολο γλυκό ψυγείου με ροδάκινο και σαντιγί

Υλικα:
Κρέμα γάλακτος: 1 κούπα
Μέλι: 4 κουταλάκια τσαγιού
Κομπόστα ροδάκινο: 4 μισά ροδάκινα (στραγγισμένα)
Εκτελεση:
 Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, μαζί με το μέλι, σε σαντιγί. Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες.  Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάζετε και φυλάτε στο ψυγείο.


Μπλάκ Φόρεστ ( Black Forest )

Υλικα:
5 αυγά
1/2 φλυτζ. βούτυρο λιωμένο (οχι καυτό)
1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι
1/2 φλυτζ. κακάο
2 1/2 μπέκιν σόδα
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
Σιρόπι για παντεσπάνι:
1 ποτήρι νερό
1/3 φλυτζ.ζάχαρη
3 κουταλ. σουπας ρούμι ή λικέρ κεράσι ή λικέρ βύσσινο
Γέμιση:
1 δόση Ganache creme
1 κουτί κρέμα μόρφατ( μεταλικό κουτάκι)
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για την σαντιγύ και 1 βανίλια
Σάλτσα βύσσινου:
1 βάζο γλυκό βύσσινο
1/2 ποτηράκι κρασιού νερό
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Εκτελεση:

Φτιάχνουμε ενα παντεσπάνι ανακατεύοντας πρώτα όλα τα στερεά μόνα τους με ένα αναδευτήρι μαρέγκας. (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέκιν).Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά (αυγά, κονιάκ, βούτυρο).Και μετά τα ενώνουμε ρίχνοντας τα στερεά στα υγρά και ανακατεύοντας απαλά με το αναδευτήρι (όχι μίξερ).Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι αν πρόκειτε να το χωρίσουμε μόνοι μας ή 3 μικρά για να το έχουμε έτοιμο χωρισμένο. (Το ύψος του μίγματος στα ταψάκια πρέπει να είναι 1 πόντος περίπου γιατι φουσκώνει).Ψήνουμε στους 200 C απο 25 λεπτά τα 3 ταψάκια ή 40 λεπτά περίπου το ένα ταψί.Ελέγχουμε πάντα με ένα μαχαίρι, πρέπει να βγαίνει καθαρό.Φτιάχνουμε την κρέμα Ganache σύμφωνα με την συνταγή.Χτυπάμε την μόρφατ σε σαντιγύ με την ζάχαρη άχνη καιτην βανίλια.Τα τοποθετούμε στο ψυγείο.Αδειάζουμε το βύσσινο σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα μέχρι να γίνει πιο πυκνό. Αποσύρουμε αμέσως γιατί καίγεται εύκολα και χάνεται το άρωμα.Φτιάχνουμε και το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (δεν ζεσταίνουμε).Αφου κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε δυο ή σε τρία επίπεδα ανάλογα το ύψος που έχει πάρει.Στρώνουμε σε πιατέλα παντεσπάνι ποτίζουμε καλά με το σιρόπι απορροφάει αρκετό (μπορεί να χρειαστει να φτιάξετε κι άλλο)Έπειτα βάζουμε μια στρώση παχιά Ganache, κατόπιν σαντιγύ κάνοντας λίγο πιο ψηλή την περίμετρο για να μπεί η σάλτσα βύσσινου που τοποθετούμε αμέσως αφου πρώτα έχει κρυώσει.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα παντεσπάνια.Στο τέλος απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την σαντιγύ,και διακοσμούμε με  τριμμένη σοκολάτα.


Χοιρινο με μουσταρδα και μανιταρια

Υλικα:
1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
1 κ.σ cornflour
1/3 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ μουστάρδα dijon
3/4 φλ. κύβος κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση:
Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας μας και το κόβουμε σε 8 φιλετάκια.Χτυπάμε λίγο τα φιλετάκια μας ώστε να είναι λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμεΖεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το ελαιόλαδο.Ψήνουμε τα φιλετάκια για 3 λεπτά χωρίς να τα γυρίζουμε και άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.Αφαιρούμε το χοιρινό από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.Τα αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά σε μεσαία φωτιά.Σβήνουμε με το κρασί.Ανακατεύουμε το αλεύρι πολύ καλά με το ζωμό.Όταν εξατμισθεί όλο σχεδόν το κρασί προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό με το αλεύρι.Βάζουμε ξανά τα φιλετάκια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.


Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Υλικα:
750 γρ. κιμά
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
½ φλ. ρύζι
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αβγά
3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση:

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.Τα ζυμώνουμε καλά.Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμακαι περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.


Κοτοπουλο με γιαουρτι

Υλικα:
2 κομμάτια του κοτόπουλου (οποιαδήποτε κομμάτια κοτόπουλου, όπως θέλετε)
πουλερικά ζωμό κρέατος
3 αυγά
500γρ γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας
ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 φλιτζάνι ριζι
Εκτελεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο κρέας ziejme, πετώντας και λιγότερο αλάτι ... απλά να είναι αρχή του Rahim βραστά αυγά σε ένα μπολ, ρίξτε το γιαούρτι και στη συνέχεια το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά και να αναλάβει επιτέλους το ζωμό κοτόπουλου ότι βράζει, ανακατεύουμε όλα μαζί, να ρίξει και το πιπέρι και να ρίξει όλα στο δίσκο, και βάζουμε σάρκα pules.E πάνω μας αφήσει να ψήνουμε στους 200 βαθμούς, .. Σερβίρετε ζεστό ... καλή όρεξη.!