Κοτόπιτα

Υλικά:

600 γραμμ. στήθος κοτόπουλο
κομμένο σε μπουκίτσες
1 πιπεριά πράσινη & 1 κόκκινη
κομμένες καρέ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάρι
120 γραμμ. σκληρό τυρί τριμμένο
Μπεσαμέλ
Αλατοπίπερο, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το μαϊντανό. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε μια απαλή μπεσαμέλ, την οποία προσθέτουμε στο μείγμα και μετά ρίχνουμε και το μαϊντανό με το τριμμένο τυρί και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι το μείγμα να σφίξει. Μόλις ετοιμαστεί η γέμιση, ανοίγουμε το φύλλο ή απλώνουμε σε ένα ταψί έτοιμο χωριάτικο φύλλο ι σφολιάτα κατά προτίμησει Ψήνουμε στους 180οC για 40-50 λεπτά.


O τέλειος κεφτές

Υλικά:

 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος με το λιπάκι του
 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο, με τους χυμούς του
 1 αβγό
 2 φέτες ψωμί (70-80 γρ.) μόνο την ψίχα, μουλιασμένη και στυμμένη
 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
 1-2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
 1 χούφτα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1-2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
 αλάτι
 πιπέρι
 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 καλό και άφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνι.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά σε μια γαβάθα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10-15 λεπτά ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά, να παντρευτούν τα αρώματα και να σπάσουν οι ίνες.Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, πλάθουμε κεφτέδες σφαιρικούς σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού – αν θέλετε μπουκιές, πρέπει να είναι μικρότεροι –, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Δεν τους αφήνουμε πολλή ώρα αλευρωμένους, διότι τα υγρά του κιμά θα απορροφήσουν το αλεύρι και θα σφίξουν.Βάζουμε σε ένα τηγάνι άφθονο ελαιόλαδο, θα πρέπει να καλύπτονται τουλάχιστον μέχρι τη μέση οι κεφτέδες, και αφού κάψει βάζουμε λίγους λίγους τους κεφτέδες να τηγανιστούν. Ανάλογα με τη διάμετρο του τηγανιού υπολογίζουμε πόσους θα βάλουμε ώστε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αν βάλουμε πολλούς μαζί, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα χάσουμε στην επιθυμητή τραγανή κρούστα, παίρνοντας τελικά ένα «βραστό» αποτέλεσμα. Στα 2-3 λεπτά που θα έχουν κάνει κρούστα, τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Είναι έτοιμοι έπειτα από 2-3 γυρίσματα και συνολικό χρόνο που δεν ξεπερνά τα 7-10 λεπτά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι.