Αγκινάρες γεμιστές με κιμά

Υλικα:
6 φρέσκες αγκινάρες
125 γρ. κιμάς
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
½ φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
1 κουτ. σούπας αλεύρι
 αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση:
Βάλτε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετέ τα για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε τον κιμά με την κουτάλα για να γίνει σπυρωτός. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και το βασιλικό και συμπληρώστε με ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το αλεύρι και το πεκορίνο και ρίξτε το μείγμα στον σοταρισμένο κιμά. Ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.Καθαρίστε τις αγκινάρες και ρίξτε τις σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφήστε τις να βράσουν για 4-5 λεπτά και στραγγίστε τις. Βάλτε τις αγκιναροκαρδιές σε ένα ταψί και γεμίστε τις με το μείγμα. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20 - 25 λεπτά.



Μακαρόνια με κιμά

Υλικα:
500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 Κύβος Σκόρδου Knorr, τριμμένος με το χέρι ή θρυμματισμένος με ένα πιρούνι
500 γρ. έτοιμη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr (το καλοκαίρι θα χρησιμοποιήσετε 7 μέτριες και ώριμες ντομάτες, τριμμένες)
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά, κιλότο ή τρανς
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
4 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
2 - 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό)
1 κουτάκι Ζωμός Knorr Σπιτικός Βοδινού ή Λαχανικών
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι), για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση:
Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, ακολουθώντας το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζω (κρατάω κατά μέρος το ζωμό) και τα διατηρώ ζεστά.Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τον τριμμένο Κύβο Σκόρδου Knorr και τη Σάλτσα Μεσογειακή Knorr και ανακατεύω καλά. Μαγειρεύω για 5 λεπτά και αφήνω κατά μέρος.Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζω τον κιμά, σκέτο, για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει σπυρωτός και να μοσχομυρίσει. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το μείγμα ντομάτας, το μπαχάρι, τη δάφνη, την κανέλα και το θυμάρι, ρίχνω και τον Knorr Σπιτικό Βοδινού ή Λαχανικού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετά ζουμερή, μπορώ να προσθέσω 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τη σάλτσα για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά της και να δέσει.