Γλυκό μόκα

Υλικα για 6 άτομα:
170 γραμ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
3 κρόκους
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια διπλού καφέ (ριστρέτο)
450 γραμ. μπισκότα σαβουαγιάρ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σοκολάτας γείας σε νιφάδες
ποτό Alkemes ή Stregra q.b.
Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε δυνατά με το αναδευτήρι,ώστε να φτιάξετε έναν αφρό.Προσθέτετε ένα αβγό τη φορά και τους κρόκους,αφήνοντας πάντα να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξετε το επόμενο.
Αραιώνετε,ρίχοντας τη μισή δόση παγωμένου και διπλού καφέ στο ποτό.Ρίχνετε το ποτό και τον καφέ στο ίδιο βαθύ πιάτο και βρέχετ τα σαβουαγιάρ.Μεταφέρετε σε ένα ορθογώνιο ταψί πυρέξ και φτιάξτε μια στρώση στον πάτο,βάζοντας τα πολύ κοντάτο ένα με το άλλο.Προσέξτε να διαλέξετε ένα ωραίο σκεύος,εφόσον θα το παρουσιάσετε με αυτό στο τραπέζι.
Επικαλύψτε με άφθονη στρώση κρέμας καφέ και τοποθετήστε από πάνω αλλή μια στρώση μπισκότα βρεγμένη.Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πριν από την τελευταία στρώση,που θα πρέπει να είναι με κρέμα,προσθέτετε τις νιφάδες σοκολάτας.Κλείνετε ερμητικά με διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Γλυκό καπουτσίνο

Υλικά για 8  άτομα:
80 γραμ. αλεύρι για γλυκά
100 γραμ. ζάχαρη ψιλή
1 κουταλιά τησ σούπας στιγμιαίο
καφέ σε σκόνη
-20 γραμ. λιωμένο βούτυρο
 4 κρόκους
 4 ασπράδια
80 γραμ. σοκολάτα υγείας σε κομματάκια ή σε παστίλες
 κόκκους καφέ για διακόσμηση
Για την κρέμα Chantily:
250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του τσαγιού
καφέ σε σκόνη
Προθερμαίνετε του  φούρνο στουσ 180 οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε την φόρμα.
 Σε μπεν μαρι, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα  μπολ  χτυπάτε με τον αναδευτήρα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ένα μείγμα μαλακό και αφράτο. Προσθέτετε τη λιωμένη  σοκολάτα, πάντα ανακατεύοντας.
 Λιώνετε  τον καφέ σε 1 κουταλία της σούπασ νερό, τον  προσθέτετε στην ζύμη και,παντα  χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε, βάζετε  το αλεύρι, λίγο λίγο. Τελειώνετε με τα ασπράδια, χτυπημένα  καλά. Τα προσθέτετε προσεκτικά για να  μην τα  χαλάσετε, με μία  κίνηση από κάτω προς τα πάνω.
 Ρίχνετε το μείγμα  στο μπολ  και το βάζετε  στο φούρνο  για  περίπου 30 λεπτά.Ελέγχτε το ψήσιμο, τοποθετώντας  ένα  ξυλάκι στο κέντρο.Όταν  βγει στεγνό, το βγάζετε από  τον φούρνο.
 Περιμένετε μερικά λεπτά  προτού το βγάλετε από τή φόρμα και το  μεταφέρετε σε μία  σχάρα  για να κρυώσει.
 Ετοιμάστε την  κρέμα Chantilly: χτυπάτε την  κρέμα γάλακτος  και προσθέτετε  τη ζάχαρη και τον  καφέ  σε σκόνη.Βάζετε το γλυκό σε ένα  πιάτο και  γαρνίρετε με την  κρέμα  που θα έχετε  βάλει σε μία  σακόυλα κορνέ ή σε μία σύριγγα ζαχαροπλαστικής.Τελειώστε με μερικούς κόκκους καφέ.