Γλυκό μόκα

Υλικα για 6 άτομα:
170 γραμ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
3 κρόκους
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια διπλού καφέ (ριστρέτο)
450 γραμ. μπισκότα σαβουαγιάρ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σοκολάτας γείας σε νιφάδες
ποτό Alkemes ή Stregra q.b.
Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε δυνατά με το αναδευτήρι,ώστε να φτιάξετε έναν αφρό.Προσθέτετε ένα αβγό τη φορά και τους κρόκους,αφήνοντας πάντα να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξετε το επόμενο.
Αραιώνετε,ρίχοντας τη μισή δόση παγωμένου και διπλού καφέ στο ποτό.Ρίχνετε το ποτό και τον καφέ στο ίδιο βαθύ πιάτο και βρέχετ τα σαβουαγιάρ.Μεταφέρετε σε ένα ορθογώνιο ταψί πυρέξ και φτιάξτε μια στρώση στον πάτο,βάζοντας τα πολύ κοντάτο ένα με το άλλο.Προσέξτε να διαλέξετε ένα ωραίο σκεύος,εφόσον θα το παρουσιάσετε με αυτό στο τραπέζι.
Επικαλύψτε με άφθονη στρώση κρέμας καφέ και τοποθετήστε από πάνω αλλή μια στρώση μπισκότα βρεγμένη.Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πριν από την τελευταία στρώση,που θα πρέπει να είναι με κρέμα,προσθέτετε τις νιφάδες σοκολάτας.Κλείνετε ερμητικά με διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου