Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο

Υλικα
8 κολοκύθια 
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
10 κ.σ. ρύζι Καρολίνα 
3 κ.σ. κονιάκ 
2 καρότα τριμμένα  
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
 αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Για το αυγολέμονο 
2 αυγά χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια αφαιρούμε το κοτσάνι.Αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι. Με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκύθια ή με το κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ½ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα κολοκύθια (την ψιλοκομμένη σάρκα), τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄. Τέλος ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση. Ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα ¾του ύψους τους. Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι. Τοποθετούμε τα κολοκύθια στη κατσαρόλα.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους.Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά (μην τα παραβράζετε γιατί θα λιώσουν τα κολοκύθια και θα λασπώσει το ρύζι). Χτυπάμε τ’ ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας, και λίγο λίγο το λεμόνι. Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.