Βελούδινη τούρτα σοκολάτας

Υλικά:
1 πατεσπάνι κακάο 25 εκ.
500 γραμ. σοκολάτα κουβερτουρα
300 γραμ. γάλα
500 γραμ.κρέμα γάλακτος
450 γραμ. πουράκια
ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:
50 γραμ. νερό
50 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. κονιακ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε βάζουμε τη κουβερτούρα,που την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια κ από πάνω ρίχνουμε το γάλα που το έχουμε βράσει.Το αφήνουμε για 5 λεπτά κ μετά το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ώσπου να γίνει ένα λείο μείγμα.Στρώνουμε το πατεσπάνι που το ''ποτίζουμε'' με το σιρόπι που το έχουμε φτιάξει.Εν το μεταξύ έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος κ το ενώνουμε σιγα σιγά με την λιωμένη σοκολάτα.Το ρίχνουμε από πάνω στο πατεσπάνι κ εν το μεταξύ βάζουμε σε όρθια στάση τα πουράκια τριγύρω.Το βάζουμε στο ψυγείο κ το βγάζουμε μετά από 2 ώρες.Το διακοσμούμε με τριμμένα πουράκια κ ζάχαρη άχνη.