Πάβλοβα Ροδάκινου

Υλικά:

500 ml  γιαούρτι στραγγιστό
500 ml κρέμα γάλακοτος με 35% λιπαρά
2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά μέλι (ή περισσότερο εάν το θέλετε πιο γλυκό)
1 κονσέρβα (420 γρ. καθαρό βάρος) κομπόστα ροδάκινο
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 αμπούλες
Ασπράδια από 5 μεγάλα αβγά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί (όχι βαθύ). Απλώνουμε πάνω στο ταψί τη ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί για 8 λεπτά περίπου (προσοχή! δεν πρέπει να καραμελώσει).
Στο μεταξύ βάζουμε τα ασπράδια να χτυπιούνται στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ. Όταν σφίξει η μαρέγκα, βγάζουμε την καυτή ζάχαρη από το φούρνο και με το μίξερ σε λειτουργία τη ρίχνουμε στη μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα, να γίνει σφιχτή (σχεδόν συμπαγής) και γυαλιστερή.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με μια σπάτουλα παίρνουμε σιγά σιγά κουταλιές από τη μαρέγκα και τις απλώνουμε πάνω στο στρωμένο με χαρτί ψησίματος ταψί, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα στρώμα ίσο σε πάχος και σε σχήμα στρογγυλού δίσκου. Προς το τέλος προσπαθούμε να κάνουμε περιμετρικά το δίσκο πιο ψηλό σε πάχος.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140οC και ψήνουμε τη μαρέγκα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε τη σαντιγύ .  Μόλις αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε λίγο μέχρι  να ενσωματωθούν.
Ανακατεύουμε μέσα το ροδάκινο με ένα κουτάλι, αφού κρατήσουμε λίγο για να το στολίσουμε από πάνω.
 Απλώνουμε τη γιαουρτοκρέμα πάνω από τη μαρέγκα και πάνω απλώνετε τις φέτες ροδάκινο.Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσει πριν το σερβίρουμε.






Ρολά με ψητά κολοκυθάκια

Υλικά:

3 μεγάλα κολοκυθάκια
4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
600 γρ. ανθότυρο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκ.σκόρδο στον τρίφτη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτελεση:

Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο (κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού, αν είναι μεγάλα) και προσθέτουμε όσο αλάτι μας αρέσει και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες παρόμοιου πάχους.  Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι -γριλιέρα. Το βάζουμε να κάψει και ψήνουμε τις φέτες των λαχανικών. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τη μία φέτα επάνω στην άλλη. Όταν κρυώσουν τελείως, βάζουμε από μία μικρή κουταλιά μείγμα τυριού στην άκρη κάθε φέτας λαχανικού και την τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πιατέλα.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

Yλικά:

 2 κονσέρβες φασόλια κόκκινα
 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 ντοματες
 1 πιπεριά κοκκινο ψιλοκομμένη
 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  1 κουτ. σούπας κύμινο
 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
 μερικά φύλλα δυόσμου
 αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε όλα τα υλικα και τα  αναμειγνύουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με μικρές αραβικές πίτες τηγανητές.