Ρολά με ψητά κολοκυθάκια

Υλικά:

3 μεγάλα κολοκυθάκια
4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
600 γρ. ανθότυρο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκ.σκόρδο στον τρίφτη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτελεση:

Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο (κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού, αν είναι μεγάλα) και προσθέτουμε όσο αλάτι μας αρέσει και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες παρόμοιου πάχους.  Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι -γριλιέρα. Το βάζουμε να κάψει και ψήνουμε τις φέτες των λαχανικών. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τη μία φέτα επάνω στην άλλη. Όταν κρυώσουν τελείως, βάζουμε από μία μικρή κουταλιά μείγμα τυριού στην άκρη κάθε φέτας λαχανικού και την τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου