Υλικά:
ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι 10 αυγά λίγες σταγόνες κόκκινο
ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ: 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό 100 γρ. λικέρ της αρεσκείας σας
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: 900 γρ.λευκη σοκολάτα τεμαχισμένη Nestle dessert 450 γρ. γάλα 600 γρ. κρέμα γάλακτος παχύρρευστη Arl
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20΄. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι για 2΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: Βράζουμε το γάλα και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη .λευκη σοκολάτα Αφήνουμε ένα λεπτό ,ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τη παχύρρευστη κρέμα. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Σ΄ ένα ψηλό τσέρκι 24 τοποθετούμε το κόκκινο παντεσπάνι. Το βρέχουμε με το σιρόπι, αδειάζουμε το 1/3 της μους, βάζουμε το λευκό παντεσπάνι, το κόκκινο ραντίζουμε, αδειάζουμε την μισή μους από αυτή που έμεινε. Καλύπτουμε και με το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Την υπόλοιπη μους την βάζουμε στο ψυγείο και όταν παγώσει ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την μους που έμεινε.
ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι 10 αυγά λίγες σταγόνες κόκκινο
ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ: 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό 100 γρ. λικέρ της αρεσκείας σας
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: 900 γρ.λευκη σοκολάτα τεμαχισμένη Nestle dessert 450 γρ. γάλα 600 γρ. κρέμα γάλακτος παχύρρευστη Arl
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20΄. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι για 2΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: Βράζουμε το γάλα και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη .λευκη σοκολάτα Αφήνουμε ένα λεπτό ,ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τη παχύρρευστη κρέμα. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Σ΄ ένα ψηλό τσέρκι 24 τοποθετούμε το κόκκινο παντεσπάνι. Το βρέχουμε με το σιρόπι, αδειάζουμε το 1/3 της μους, βάζουμε το λευκό παντεσπάνι, το κόκκινο ραντίζουμε, αδειάζουμε την μισή μους από αυτή που έμεινε. Καλύπτουμε και με το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Την υπόλοιπη μους την βάζουμε στο ψυγείο και όταν παγώσει ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την μους που έμεινε.