Χρωματιστη τουρτα

Υλικά:
 ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι 10 αυγά λίγες σταγόνες κόκκινο
ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ: 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό 100 γρ. λικέρ της αρεσκείας σας
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: 900 γρ.λευκη σοκολάτα τεμαχισμένη Nestle dessert 450 γρ. γάλα 600 γρ. κρέμα γάλακτος παχύρρευστη Arl


Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20΄. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι για 2΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: Βράζουμε το γάλα και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη .λευκη σοκολάτα  Αφήνουμε ένα λεπτό ,ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τη παχύρρευστη κρέμα. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Σ΄ ένα ψηλό τσέρκι 24 τοποθετούμε το κόκκινο παντεσπάνι. Το βρέχουμε με το σιρόπι, αδειάζουμε το 1/3 της μους, βάζουμε το λευκό παντεσπάνι, το κόκκινο ραντίζουμε, αδειάζουμε την μισή μους από αυτή που έμεινε. Καλύπτουμε και με το  παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Την υπόλοιπη μους την βάζουμε στο ψυγείο και όταν παγώσει ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την μους που έμεινε.







Cookies με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά:

λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της λαμαρίνας
190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), ελαφρώς μαλακωμένο
7 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύω. Στο μίξερ (χειρός ή πάγκου) χτυπάω καλά το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα αλευριού και συνεχίζω το χτύπημα. Αρχικά το μείγμα θα φαίνεται πολύ στεγνό και θα σφίξει, αλλά με το χτύπημα σταδιακά αποκτά μορφή ζύμης. Θέλει απλά λίγη υπομονή. Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζω το ανακάτεμα για να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα. Σταματάω το χτύπημα και φτιάχνω μπαλάκια από το σφικτό μείγμα, στο μέγεθος καρυδιού.Βάζω τις μπάλες ζύμης στη λαμαρίνα, σε απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους και τις πιέζω ελαφρά να απλώσουν. Αν δεν χωράνε όλες οι μπάλες ζύμης στη λαμαρίνα, τις ετοιμάζω σε δύο δόσεις, Βάζω τη λαμαρίνα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα cookies για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη φωτιά στους 150° C και τα ψήνω για άλλα 10 - 15 λεπτά.Βγάζω τη λαμαρίνα και αμέσως ξεκολλάω προσεκτικά τα cookies και τα βάζω πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν από κάτω ώστε να μείνουν στεγνά και τραγανά. Τα διατηρώ σε ένα μεταλλικό κουτί για περίπου 10 ημέρες.