Τουρτα με λευκη σοκολατα και φραουλες

Υλικά

Για τη βάση
200γρ. αλεύρι
100γρ. ζάχαρη
1 αυγό
125γρ. μαργαρίνη
80Υρ• τριμμένη αμυγδαλόψιχα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάονντερ
1 βανίλια
Για την κρέμα:
300yρ. λεύκη σαλάτα
700 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά κανέλα
Για την διακόσμηση
150γρ φράουλες
Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
`Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την μπέικιν πάονντερ. Το βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαργαρίνη λιωμένη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το άρωμα βανίλιας. Ζυμώνουμε τα υλικά με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Αλείφουμε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει στα πλάγια με λίγο βούτυρο ή την ντύνουμε με λαδόκολλα. Απλώναμε πάνω τη ζύμη, φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Γύρω γύρω την ανασηκώνουμε λίγο, να σχηματίσει γωνία. Ψήνεται με τη βάση σε μέτριο φούρνο, στους 160 με 170 βαθμούς, για 25 με 30 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώ­σει. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρουμε τη βάση και την βάζουμε σε πιατέλα. Χτυπάμε το τυρί στο μίξερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ζεστό μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Την προσθέτουμε λίγη λίγη στην κρέμα, εξακολουθώντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Μόλις γίνει λεία κρέμα, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα. Απλώνουμε την κρέμα στην βάση της τούρτας. Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες περίπου. Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις ξεπλένουμε και ης στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τις τοποθετούμε στο κέντρο.



Φιλέτο κοτόπουλου με καπνιστή γαλόπουλα & θυμάρι

Υλικά:

5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση για τηγάνι
60 γρ. φυτίνη με βούτυρο γάλακτος
4 ψιλές φέτες καπνιστής γαλοπούλας τύπου Φουαντρέ
1 κοφτή κ.γ. θυμάρι
1 κοφτή κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
1/2 κοφτό κ.γ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι
Προαιρετικά μια κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε τη φυτίνη με βούτυρο γάλακτος και αφήστε τη να θερμανθεί καλά. Παράλληλα καρυκεύστε τα φιλέτα με το αλατοπίπερο και το θυμάρι.
Τοποθετήστε πάνω από τα φιλέτα μία φέτα από την καπνιστή γαλοπούλα (στερεώστε την με μια οδοντογλυφίδα) και σοτάρετε και τις δύο πλευρές, πρώτα με την πλευρά προς τα κάτω που είναι η καπνιστή γαλοπούλα.
Σβήστε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού και ρίξτε το σκόρδο για να αρωματίσετε τα φιλέτα. "Πουδράρετε" τα φιλέτα ελαφρά με λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.