Παβλοβακια μικρα

Υλικά:

Για τις μαρέγκες
6 ασπράδια αυγών (περίπου 200 γρ.)
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας  κοφτή κορν-φλάουρ
2 βανίλιες

Για την κρέμα 

200 γρ. τυρί κρέμα  (Philadelphia)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Γέμισμα και γαρνίρισμα
Κρέμα που έχουμε φτιάξει με τα πιο πάνω υλικά
Φράουλες κομμένες, ραντισμένες με λικέρ κουαντρώ
Σάλτσα φράουλας
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο σιρόπι φράουλας
Αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο




Ρολο-πλεξιδα γεμιστο με κοτοπουλο

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί)
2 1/2 κούπα πολυχρωμες πιπεριες  ψιλοκομμένα
βούτυρο ή βιτάμ
3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι,πιπέρι
1 κούπα γάλα
1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο)
2 αυγά χτυπημένα
1 κρόκος αυγού
λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Εκτελεση:




Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε της πιπεριες και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.Το ίδιο κάνουμε και από την κάτω μεριά,έτσι ώστε στη μέση του φύλλου να μείνει μια ζώνη ανέπαφη.Κόβουμε και αφαιρούμε τις τέσσερις γωνίες Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης τη γέμισή μας αφήνοντας κενές τις λωρίδες και τα "καπάκια".Στη συνέχεια κλείνουμε προς τα μέσα τα "καπάκια" Αρχίζουμε να κλείνουμε τα ζεύγη των λωρίδων προς τα μέσα βάζοντας με τα δάχτυλά μας λίγο νερό στα σημεία που ενώνονται ώστε να κολλήσουν καλύτερα  Όταν τελειώσουμε αλλείφουμε τη ζύμη με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα (εγώ στη φωτο έχω ρίξει λίγο reggato γιατί δεν είχα παρμεζάνα,αλλάκανονικά χρησιμοποιούμε παρμεζάνα) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35min.