Χοιρινες μπριζολες με μπεικον

Υλικα:
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον καπνιστό Ifantis
250 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. πράσο
2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
Αλάτι-πιπέρι

Εκτελεση:
Αλείφουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Θωρακίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, τις ψήνουμε και τις γυρίζουμε συχνά.Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε για 1 λεπτό το ψιλοκομμένο μπέικον. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.Βάζουμε μέσα στη σάλτσα τις μπριζόλες με το ζουμί τους, τις ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.

Σαλάτα με μαρούλι

Υλικα:

1 ντομάτα
1 μικρό αγγούρι
ξύδι μπαλσάμικο
λάδι
αλάτι
8 φύλλα μαρουλιού
2 ματσάκια ρόκα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το μαρούλι μαζί με τη ρόκα σε άφθονο νερό.Την κόβουμε με ψαλίδι σε χοντρά κομμάτια.Κόβουμε τη πιπεριά και το αγγουράκι σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη ρόκα.Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι και το λάδι.


Σοκολατόπιτα

Υλικά :

1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
 1 πρέζα αλάτι
 1 φλ. τσαγιού γάλα
 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
 1 βανίλια

Εκτελεση:

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.Αν θέλουμε μπορούμε να το διακοσμήσουμε με τριμμένη άσπρη σοκολάτα και γλάσο σοκολάτας.


Κολοκυθοπιτα με σπιτικο φυλλο

Υλικα:
Για τη γέμιση:
1 κιλό κολοκυθάκια
1 πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλάτι
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
2 μεγάλα αυγά
½  φλ. γάλα
¼  φλ. σιμιγδάλι ψιλό
½  φλ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο

Για το σπιτικό φύλλο:
2 φλ. αλεύρι ζυμωτό ή μισό-μισό με αλεύρι για κάθε χρήση
2/3  φλ. νερό
1/3 φλ. λάδι
1 κ.γ. ούζο
Αλάτι

Εκτελεση:
Για το σπιτικό φύλλο:
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με το ειδικό αξεσουάρ για 5 -10 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη που να μην κολλάει. Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο λάδι. Την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα και μετά συνεχίζουμε με την συνταγή μας.

Για τη γέμιση:
Ξύνουμε το κολοκύθι από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Το αφήνουμε 30 λεπτά μέσα στο σουρωτήρι. Ύστερα το σφίγγουμε δυνατά με τα χέρια μας, για να βγάλει τα περιττά υγρά.
Σοτάρουμε το πράσο σε λίγο λάδι μέχρι να μαραθεί.
Ανακατεύουμε τη φέτα, τα αυγά, το γάλα, το σιμιγδάλι και 1/3 από το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το ξυσμένο κολοκύθι και το πράσο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το πιπέρι και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα, κατά βούληση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες. Παίρνουμε λίγο λάδι και αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί 45 εκ. επί 5 εκ. βάθους. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε μία από τις  μπάλες σε φύλλο, και το τοποθετούμε μέσα στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται έξω από το ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο από το υπόλοιπο λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την επόμενη μπάλα ζύμης.
Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο ζύμης.  Σηκώνουμε προσεκτικά τις άκρες και τις φέρνουμε πάνω σχηματίζοντας ένα είδος μπορντούρας γύρω από το ταψί. Αλείφουμε με λάδι. Χαράζουμε την πίτα, όχι μέχρι κάτω, μόνο το επάνω φύλλο, κάθετα και κατόπιν διαγώνια, σχηματίζοντας έτσι μερίδες σερβιρίσματος. Ραντίζουμε με λίγο νερό και  την ψήνουμε ώσπου να ροδίσει, για περίπου 50 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.