Κέικ με φρούτα γλασέ

Υλικα:
1 φακελάκι τσάι της αρεσκείας μας (μαύρο, πράσινο, σκέτο ή αρωματικό)
200 γρ. μαύρες σταφίδες
100 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
150 γρ. κόντιτα (είναι φλούδες εσπεριδοειδών κονφί, που πωλούνται ψιλοκομμένα και συσκευασμένα σε κουτάκια, στα σούπερ μάρκετ)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 80 γρ. επιπλέον, για τα ξερά φρούτα
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτελεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το κονιάκ (ή το ρούμι), το φακελάκι του τσαγιού και τις σταφίδες. Καλύπτω με χλιαρό νερό, ανακατεύω και αφήν

ω κατά μέρος για 20 λεπτά, μέχρι οι σταφίδες να απορροφήσουν το περισσότερο υγρό και να φουσκώσουν.Προθερμαίνω το φούρνο στους 220ºC. Ντύνω με αντικολλητικό χαρτί δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ (ή σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκ.).Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα κερασάκια γλασέ και την κόντιτα, ρίχνω τα 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύω καλά, μέχρι να κομματάκια να καλυφθούν καλά. Τα βάζω σε μεγάλο και ψιλό σουρωτήρι και τα τινάζω καλά για να φύγει όλη η περιττή ποσότητα αλευριού. Τα αφήνω κατά μέρος.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χεριού το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για 1 - 2 λεπτά. Ρίχνω σταδιακά τα 300 γρ. αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω τα κερασάκια γλασέ και την κόντιτα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.Αδειάζω το μείγμα στις φόρμες (ή στο ταψάκι) και ψήνω για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη φωτιά στους 180ºC και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω για 5 λεπτά στη φόρμα και το ξεφορμάρω σε μια σχάρα όπου το αφήνω να κρυώσει τελείως.

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και φουρνιστές πατάτες

Υλικα:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα μουσκεμένες σε λίγο γάλα και εν συνεχεία στυμμένες με τα χέρια
τα φυλλαράκια από 4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι,
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, για το μείγμα του κιμά
4 αυγά, σφιχτοβρασμένα, για τη γέμιση
αλάτι, πιπέρι φρσκοτριμμένο

1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαίου πάχους ροδέλες
Εκτελεση:

 Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο και να γλυκάνουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το σκόρδο, κάνουμε ένα ανακάτεμα και ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το μείγμα του τηγανιού (με το λαδάκι του), τα 2 αυγά, τη μισή ρίγανη (ή το μισό θυμάρι), την πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα. Πρέπει τα μικρά κομματάκια λίπους του κιμά να «λιώσουν» και να ενσωματωθούν στο σύνολο. Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο (δεν πειράζει αν οι άκρες μείνουν κενές).Στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο.
Βάζουμε τις πατάτες  προσθέτουμε το μισό λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά. Τις απλώνουμε σε μονή στρώση, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό,  και ψήνουμε. Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και συνοδεύουμε με τις πατάτες




Ρυζογαλο

Υλικα:
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα (κανονικό μέγεθος)
αλάτι
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη(περισσότερη ή λιγότερη εξαρτάται από το γούστο του καθενός)
2 βανίλιες ή ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι


κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτελεση:
Αδειάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα,ρίχνουμε μέσα στο κουτί  ένα φλιτζανάκι του ελληνικού περίπου νερό
και το“ξεβγάζουμε”.Το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν βράσει,προσθέτουμε το ρύζι (πλυμένο και στραγγισμένο) μαζί
με ελάχιστο αλάτι.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
πολύ καλά,περίπου 3 τέταρτα.
Όταν είναι έτοιμο,προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει το
ρυζόγαλό μας 3-4 βράσεις ακόμη,περίπου ένα εικοσάλεπτο.Προσθέτουμε τις βανίλιες ή αν θέλουμε το ξύσμα από ένα βιολογικό
λεμόνι και ανακατεύουμε.Κατεβάζουμε από τη φωτιά.Μοιράζουμε σε μπολ ή πιατάκια.Το ρυζόγαλό μας δεν είναι πηχτό,
πήζει όσο στέκεται.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.