Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και φουρνιστές πατάτες

Υλικα:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα μουσκεμένες σε λίγο γάλα και εν συνεχεία στυμμένες με τα χέρια
τα φυλλαράκια από 4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι,
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, για το μείγμα του κιμά
4 αυγά, σφιχτοβρασμένα, για τη γέμιση
αλάτι, πιπέρι φρσκοτριμμένο

1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαίου πάχους ροδέλες
Εκτελεση:

 Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο και να γλυκάνουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το σκόρδο, κάνουμε ένα ανακάτεμα και ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το μείγμα του τηγανιού (με το λαδάκι του), τα 2 αυγά, τη μισή ρίγανη (ή το μισό θυμάρι), την πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα. Πρέπει τα μικρά κομματάκια λίπους του κιμά να «λιώσουν» και να ενσωματωθούν στο σύνολο. Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο (δεν πειράζει αν οι άκρες μείνουν κενές).Στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο.
Βάζουμε τις πατάτες  προσθέτουμε το μισό λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά. Τις απλώνουμε σε μονή στρώση, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό,  και ψήνουμε. Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και συνοδεύουμε με τις πατάτες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου