Γεμιστες πιπεριες με κιμα

Υλικα:
6 πιπεριές
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
220 γρ. ρύζι καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 γεμάτη κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή κούπα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
4-5 πατατες

Εκτελεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκκομενη ντοματα και πουμαρο μαζι,τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι
Στο σημείο αυτό αρχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά.
Νερό δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου, γι αυτό αφήσαμε να υπάρχουν και τα υγρά από τις ντομάτες.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά στην άκρη. Στο διάστημα αυτό το ρύζι θα φουσκώσει και θα απορροφήσει τυχόν υγρά.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά-ρυζιού τις πιπεριές μας.

Τις περιχύνουμε με αρκετό λάδι και προσθέτουμε στο ταψί και λίγο νερό.Και ριχνουμε πατατες φυσικα που δινουνε νοστημια.

Καλη επιτυχια!

Άσπρη τούρτα γενεθλίων

Υλικά:
3 δίσκοι πατεσπάνι
1 κούπα τσαγιού νερό
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας σιρόπι από γλυκό κεράσι ή γλυκόζη
1 βανίλια
Κρέμα:
1 φάκελο έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέι ή βανίλια
Ανάλογο γάλα (σύμφωνα με οδηγίες συσκευασίας)
Επιπλέον:
500ml κρέμα γάλακτος
1½ κούπα τσαγιού καβουρντισμένο αμυγδαλάκι φιλέ
30 κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν 4-5 βράσεις σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα . Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και προσθέτουμε 1 ½ κούπα τσαγιού από αυτή μέσα στη κρέμα που ετοιμάσαμε πριν, ανακατεύουμε καλά. Την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη - διακόσμηση της τούρτας.
 Τοποθετούμε τον ένα δίσκο παντεσπάνι σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο βρέχουμε την επιφάνειά του με το μισό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές σούπας από το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι και έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα τη κρέμα . Τοποθετούμε τον άλλο δίσκο παντεσπάνι από πάνω και βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε τη σαντιγί σε όλη τη τούρτα ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Το διακοσμούμε με 30 κερασάκια. Εγώ το έκανα σε σχήμα καρδιάς.


Καλή επιτυχία!