Γεμιστες πιπεριες με κιμα

Υλικα:
6 πιπεριές
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
220 γρ. ρύζι καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 γεμάτη κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή κούπα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
4-5 πατατες

Εκτελεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκκομενη ντοματα και πουμαρο μαζι,τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι
Στο σημείο αυτό αρχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά.
Νερό δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου, γι αυτό αφήσαμε να υπάρχουν και τα υγρά από τις ντομάτες.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά στην άκρη. Στο διάστημα αυτό το ρύζι θα φουσκώσει και θα απορροφήσει τυχόν υγρά.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά-ρυζιού τις πιπεριές μας.

Τις περιχύνουμε με αρκετό λάδι και προσθέτουμε στο ταψί και λίγο νερό.Και ριχνουμε πατατες φυσικα που δινουνε νοστημια.

Καλη επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου