Άσπρη τούρτα γενεθλίων

Υλικά:
3 δίσκοι πατεσπάνι
1 κούπα τσαγιού νερό
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας σιρόπι από γλυκό κεράσι ή γλυκόζη
1 βανίλια
Κρέμα:
1 φάκελο έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέι ή βανίλια
Ανάλογο γάλα (σύμφωνα με οδηγίες συσκευασίας)
Επιπλέον:
500ml κρέμα γάλακτος
1½ κούπα τσαγιού καβουρντισμένο αμυγδαλάκι φιλέ
30 κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν 4-5 βράσεις σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα . Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και προσθέτουμε 1 ½ κούπα τσαγιού από αυτή μέσα στη κρέμα που ετοιμάσαμε πριν, ανακατεύουμε καλά. Την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη - διακόσμηση της τούρτας.
 Τοποθετούμε τον ένα δίσκο παντεσπάνι σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο βρέχουμε την επιφάνειά του με το μισό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές σούπας από το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι και έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα τη κρέμα . Τοποθετούμε τον άλλο δίσκο παντεσπάνι από πάνω και βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε τη σαντιγί σε όλη τη τούρτα ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Το διακοσμούμε με 30 κερασάκια. Εγώ το έκανα σε σχήμα καρδιάς.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου