Σπανάκι σουφλέ

Υλυκα:

1/2 κούπα κρεμμύδι
700 γρ σπανάκι
1/2 κούπα μαϊντανό
1/2 κούπα άνηθο
λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι
φέτες ψωμί του τοστ
500 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
3 κούπες τυρί φέτα
1 1/2 κούπα τριμμένο ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα
βούτυρο για το άλλειμα του πυρέξ

Εκτελεση:


Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και τοποθετούμε φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα και στην συνέχεια τις βουτυρώνουμε και από πάνω.Σωτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε όλο αυτό το μείγμα πάνω από το ψωμί.Πασπαλίζουμε τη φέτα και από πάνω το ρεγκάτο.Χτυπάμε με ένα πηρούνι τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και με ένα κουτάλι περιχύνουμε λίγο λίγο πάνω από τα τυριά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,περίπου 45 λεπτά.

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού

Υλυκα:

250 ml ηλιέλαιο/σπορέλαιο ή 250 γρ μαργαρίνη (προτιμώ το πρώτο προσωπικά!)
1 1/2 κούπες ζάχαρη (η κούπα μου χωράει περίπου 200 ml υγρό)
4 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γραμμάρια συνολικά)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
το(ν) χυμό από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
500 γρ φαρίνα
1 κουταλάκι σόδα

Εκτελεση:


Χτυπάμε στο μίξερ το/η λάδι/μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (Υπομονή χρειάζεται λίγος χρόνος!).Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγουλάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώςΤέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα (αν έχετε αντικολλητική δεν χρειάζεται!).Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.