Σπανάκι σουφλέ

Υλυκα:

1/2 κούπα κρεμμύδι
700 γρ σπανάκι
1/2 κούπα μαϊντανό
1/2 κούπα άνηθο
λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι
φέτες ψωμί του τοστ
500 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
3 κούπες τυρί φέτα
1 1/2 κούπα τριμμένο ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα
βούτυρο για το άλλειμα του πυρέξ

Εκτελεση:


Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και τοποθετούμε φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα και στην συνέχεια τις βουτυρώνουμε και από πάνω.Σωτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε όλο αυτό το μείγμα πάνω από το ψωμί.Πασπαλίζουμε τη φέτα και από πάνω το ρεγκάτο.Χτυπάμε με ένα πηρούνι τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και με ένα κουτάλι περιχύνουμε λίγο λίγο πάνω από τα τυριά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,περίπου 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου