Πέννες με κρέμα γάλακτος και μπρόκολο

Υλικά:
500 γραμμάρια πέννες
1 μέτριο μπρόκολο χοντροκομμένο
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο ή τσένταρ
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά περίπου. Το βγάζετε και στο ίδιο νερό βράζετε τις πέννες για 10 λεπτά περίπου και στραγγίζετε.Σε ένα πυρεξ βάζετε τις πέννες, την κρέμα γάλακτος, το αλατοπίπερο και το μπρόκολο που πριν το εχετε σοτάρει για ½ λεπτό ακόμη. Απο πανω ριχνετε το τυρι κ μετα το βαζετε στο φουρνο,μεχρι ωσπου το τυρι να λιωσει κ να παρει χρωμα.



Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια
5-6 περίπου μεγάλες πατάτες
2-3 λεμόνια στιμμένα
3 καροτα
2-3 περίπου κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ κούπα λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 κρεμμυδι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Τοποθετούμε τα κομμάτια χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα και βάζουμε το κρεμμυδι. Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να καλυφθούν, αν χρειαστεί χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσουν ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε λίγο ανά διαστήματα. Θέλουμε να είναι αρκετά μαλακά τα κομμάτια και να έχει μείνει νερό περίπου το μισό.  Ταυτόχρονα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τις τηγανίζουμε λίγο, όχι να ξεροψηθούν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε σε μπολ το χυμό λεμονιών και την μουστάρδα ανακατεύουμε λίγο και περιχύνουμε στο κρέας, ανακινούμε για να πάει παντού. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμα. Μετά είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.