Κοτόπουλο με λαχανικά στο χαρτί

Υλικά:
700γρ. φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι)
150 γρ. γραβιέρα σε κύβους
150 γρ. φέτα σε κύβους
2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 μέτριες πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
λίγο θυμάρι
λίγη ρίγανη
μαϊντανό
μια σκελίδα σκόρδο
4 κομμάτια λαδόκολλα
Εκτέλεση:
Πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε κομμάτια ή σε κύβους.Το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το βάζετε σε μπολ με καπάκι.Το περιχύνετε με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο.Πασπαλίζετε με θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στο ψυγείο με σκεπασμένο μπολ.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά.Κόβετε τις πιπεριές και σε φέτες τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.Τα ρίχνετε σε μια μικρή λεκάνη. Τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με ρίγανη, μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο,τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 200 βαθμούς.Απλώνετε στον πάγκο σας τα 4 κομμάτια λαδοκολλας και μοιράζετε πάνω τους τα λαχανικά.Μοιράζετε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και των τυριών και τυλίγετε τις λαδόκολλες σε πακέτα.Τοποθετείτε τα πακέτα σας σε ταψί,τα περιχύνετε με ένα ποτήρακι του κρασιού νερό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μιάμιση ώρα.

Καλή Επιτυχία!

Φιογκάκια με καπνιστό σολομό

Υλικά:
500γρ. φιογκάκια
230γρ.καπνιστό σολομό(σε φέτες)
1 μεγάλο καρότο
1φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2φλιτζ,τσαγιού λευκο ξηρό κρασί
φρέσκο άνηθο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακουλουθώνταςτις οδηγίες που θα βρείτε στην συσκευασία τους, φροντίζοντας να μην παραβράσουν.Τα στραγγίζετε,τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.Καθαρίζετε το καρότο και το κόβετε σε λεπτές φέτες ή σε μισοφέγγαρα ή το τρίβετε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.Κόβετε το σολομό σε κύβους ή σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβετε τον άνηθο.Βράζετε σε μια κατσαρόλιτσα το καρότο με 1/2 περίπου φλιτζάνι νερό για 5-7,μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτετε το κρασί και βράζετε για 2-3 λεπτά.Τέλος,ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο και βράζετε για 1 λεπτό ακόμη.Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα κομμάτια του σολομού.Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε ατομικά πιάτα ή πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

Συμβουλή: Ο σολομός δεν πρέπει να βράσει μέσα στη σάλτσα,αλλά να προστεθεί εκτός φωτιάς,γιατί αλλιώς σκληραίνει και χάνει το ωραίο του χρώμα.