Φιογκάκια με καπνιστό σολομό

Υλικά:
500γρ. φιογκάκια
230γρ.καπνιστό σολομό(σε φέτες)
1 μεγάλο καρότο
1φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2φλιτζ,τσαγιού λευκο ξηρό κρασί
φρέσκο άνηθο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακουλουθώνταςτις οδηγίες που θα βρείτε στην συσκευασία τους, φροντίζοντας να μην παραβράσουν.Τα στραγγίζετε,τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.Καθαρίζετε το καρότο και το κόβετε σε λεπτές φέτες ή σε μισοφέγγαρα ή το τρίβετε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.Κόβετε το σολομό σε κύβους ή σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβετε τον άνηθο.Βράζετε σε μια κατσαρόλιτσα το καρότο με 1/2 περίπου φλιτζάνι νερό για 5-7,μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτετε το κρασί και βράζετε για 2-3 λεπτά.Τέλος,ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο και βράζετε για 1 λεπτό ακόμη.Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα κομμάτια του σολομού.Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε ατομικά πιάτα ή πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

Συμβουλή: Ο σολομός δεν πρέπει να βράσει μέσα στη σάλτσα,αλλά να προστεθεί εκτός φωτιάς,γιατί αλλιώς σκληραίνει και χάνει το ωραίο του χρώμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου