Κορμός Banoffee

Υλυκα:

Για το παντεσπάνι
25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
15 γρ. κακάο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αμύγδαλο
Για τη γέμιση
200 γρ. κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)
2-3 μπανάνες
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτελεση:

Για το παντεσπάνι
Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τα αυγά, την κρυσταλλική και την μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στα αυγά τα στερεά υλικά και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 12-15'.
Στη συνέχεια απλώνουμε στο παντεσπάνι το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, αφήνοντας ένα κενό 5 εκ. από την πάνω μεριά Αλατίζουμε την καραμέλα, προσθέτουμε τις μπανάνες και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Για τη σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη και την χτυπάμε μέχρι να σφίξει η κρέμα. Καλύπτουμε τον κορμό με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με κακάο.