Κέικ κανέλας

Υλικα:
1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  1½ φλ. τσαγιού ζάχαρι
 4 αυγά
 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  1/2 φλ. τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
 3½ φλ. τσαγιού Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
 2 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα του κέικ
 λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτελεση:
 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄-6΄, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την κανέλα και το ξύσμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 10΄ στη φόρμα. Έπειτα το βγάζουμε σε σχάρα. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη και κανέλα.