Κοτόσουπα με λαχανικά

Υλικα:
1 ή 2 φιλέτα κοτόπουλου (ανάλογα πόσο τρώει κάθε άτομο της οικογένειας)
1 μικρό μπρόκολο (τις φουντίτσες)
1/4 κίτρινη πιπεριά
1/4 κόκκινη πιπεριά
1/4 πορτοκαλί πιπεριά
1-2 κολοκυθάκια
1-2 πατάτες
1-2 καρότα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
πράσο ή σέλινο (προαιρετικά)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτελεση:


Πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει. Το αφήνουμε να βράζει για 30 με 40 λεπτά. Ξαφρίζουμε ότι αφρό βγάλει πάνω πάνω.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο, και τα υπόλοιπα λαχανικά σε κομμάτια (δε μας νοιάζει το μέγεθος αφού δε θα μείνουν έτσι), όσο λάδι θέλουμε, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για άλλα 25-35 λεπτά να μαλακώσουν και τα λαχανικά αλλά και το κοτόπουλο να κόβεται με το πιρούνι.Δεν αφήνουμε τη σούπα να γίνει πολύ πηχτή. Μόλις έχουν βράσει όλα, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά (εγώ το κρεμμύδι σε αυτό το σημείο το πετάω), τα βάζουμε σε μπλέντερ και τα λιώνουμε όσο επιθυμούμε.Ρίχνουμε τα λιωμένα λαχανικά ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και είναι έτοιμη.




Λεμονοπιτα

Υλικα:
125 γρ. βούτυρο LURPAK
90 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
250 γρ. αλεύρι
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
χυμός από 5 λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
10 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
190 γρ. βούτυρο LURPAK
Εκτελεση:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί – το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι – και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε τη ζύμη και μ’ αυτήν ανοίγουμε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ.
Λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και μ’ αυτό γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς για 60 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη.