Λεμονοπιτα

Υλικα:
125 γρ. βούτυρο LURPAK
90 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
250 γρ. αλεύρι
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
χυμός από 5 λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
10 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
190 γρ. βούτυρο LURPAK
Εκτελεση:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί – το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι – και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε τη ζύμη και μ’ αυτήν ανοίγουμε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ.
Λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και μ’ αυτό γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς για 60 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου