Μοσχαρίσια ρολάκια με προσούτο

Υλικά:

 μοσχάρι,
 προσούτο,
 φασκόμηλο,
 ελαιόλαδο,
 λευκό κρασί

Εκτελεση:

Βάλτε αλάτι και πιπέρι στις μοσχαρίσιες φέτες, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το προσούτο είναι αλμυρό.Απλώστε μια φέτα κρέατος κάθε φορά στο ξύλο κοπής και τοποθετήστε πάνω μια φέτα προσούτο.Διπλώστε τη φέτα κρέατος σε ρολό και κλείστε τις άκρες με δύο οδοντογλυφίδες.Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε τα ρολάκια και αφήστε τα να πάρουν γεύση, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα.Όταν τα ρολάκια ροδίσουν, ρίξτε το κρασί και αφήστε να πάρουν γεύση για λίγα λεπτά.Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε τα ρολάκια, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά.Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια με προσούτο ζεστά, βρέχοντάς τα με τη σάλτσα τους!





Τρίγωνα Πανοράματος

Υλυκα:

Για την κρέμα
950 γρ. γάλα (700 + 250)
3 βανίλιες
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
65 γρ. κρόκος αυγού (περίπου 4)
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. άχνη
Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο για άλειμμα
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
Για γαρνίρισμα
σαντιγί
αμύγδαλο φιλε

Εκτελεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στο πλάι με ένα πινέλο. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και με το που πάρουν βράση τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα 10Χ10 εκ. και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια. Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας με την στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε νοητά σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες μαζί και τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Παίρνουμε μια λωρίδα και την απλώνουμε μπροστά μας. Με τη βοήθεια του πινέλου την πιτσιλάμε με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε και μια ακόμα που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Ξεκινάμε και διπλώνουμε σαν να κάνουμε τρίγωνο πιτάκι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο σε δυο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από το χαρτί. Αραδιάζουμε τα τριγωνάκια σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βουτυρώνουμε και από πάνω τα τρίγωνα και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα για 25 λεπτά.
Αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Για την κρέμα

Βάζουμε τα 700 γρ. γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε βρασμό. Ποτέ δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα πριν ζεσταθεί καλά έτσι ώστε να μην καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά και το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και με ένα σύρμα το κάνουμε μια πάστα με τα υγρά του μπολ. Όταν ζεσταθεί το γάλα με τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα από αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι.
Αυτό το κάνουμε για να πάρουν σιγά σιγά θερμοκρασία τα αυγά και να μην γίνουν ομελέτα. Αφού έχει ζεσταθεί το μείγμα με τα αυγά το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα περιμένουμε να αρχίζει να πήζει. Προσέχουμε το μάτι να είναι σε μέτρια θερμοκρασία (4-5 αν η κουζίνα φτάνει το 9) και αφαιρούμε από το μάτι όταν χρειάζεται αν βλέπουμε το μείγμα να πήζει και να μην το προλαβαίνουμε στο ανακάτεμα. Στην αρχή του ψησίματος η κρέμα θα έχει μια ελαφριά γεύση αλευριού αλλά καθώς ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε συχνά γιατί σε κάποια στιγμή ψήνεται πια το αλεύρι και φεύγει αυτή η μυρωδιά. Όταν συμβεί αυτό αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να αφομοιωθεί και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε μεμβράνη που να εφάπτεται με την κρέμα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει.
Τη μεμβράνη τη βάζουμε για να μην κάνει κρούστα η κρέμα. Ετοιμάζουμε μια ελαφριά σαντιγί με την κρέμα και την άχνη. Όταν κρυώσει η κρέμα στο ψυγείο τη βάζουμε στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε τη σαντιγί. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε σαντιγί για να γαρνίρουμε τα τρίγωνα, καθώς επίσης αμύγδαλο φιλέ ή λιωμένη σοκολάτα.