Δίχρωμη τούρτα με σαβαγιάρ


Υλικά

•   300 γραμ. σαβαγιάρ
•    100 γραμ. γάλα
•    1 σφηνάκι (50 γραμ.) λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ ή ό,τι άλλο ποτό θέλουμε

Για την κρέμα βανίλιας
•    300 ml. γάλα
•    200 ml. κρέμα γάλακτος
•    90 γραμ. ζάχαρη (4 κουτ. σούπας)
•    1 αυγό
•    3 κρόκους αυγών
•    30 γραμ. κορν φλάουρ (3 κουτ. σούπας)
•    10 γραμ. αλεύρι (1 κουτ. σούπας κοφτή)
•    1 μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια ή 2 βανίλιες σκόνη
•    1 πρέζα αλάτι
•    1 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το ζελέ

  • Δυο φακελάκια φρουι ζελέ (Γιωτης κατα προτίμηση) με γεύση φραουλας

Εκτέλεση:
Σ᾿ ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, τ᾿ αυγά, τους κρόκους, το κορν φλάουρ, το αλάτι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε για 2' - 3', μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά,  ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια (στην κρέμα βανίλιας).

Όταν ζεσταθούν ελαφρά, ρίχνουμε μια κουτάλα από το ζεστό μείγμα γάλακτος και κρέμας, στο μείγμα των αυγών.Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν ετοιμάσουμε την πρώτη κρέμα, βάζουμε σ᾿ ένα δίσκο για τούρτες, το τσέρκι, (χωρίς τον πάτο) και στρώνουμε, μία στρώση σαβαγιάρ.
Μ᾿ ένα πινέλο, τα ραντίζουμε, με το γάλα ανακατεμένο με το ποτό και απλώνουμε πάνω τους τα ⅔ από τη κρέμα.Ρίχνουμε την κρέμα κ μετά από αυτό ρίχνουμε το ζελέ,που το έχουμε ετοιμάσει από πριν,κ μετά το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι ώσπου να πύξει.
Τέλος το διακοσμούμε όπως θέλουμε.Με την κρέμα σαντιγί που έχουμε ετοιμάσει κ με ζελεδάκια αποφάσισα να το διακοσμίσω εγώ.


Καλή επιτυχία!Το προτείνω σε όσους γιορτάζουν το καλοκαίρι....είναι μια τούρτα δροσερή!