Μεσογειακό κέικ καρότου

Υλυκα:

300μλ ελαιόλαδο με ελαφριά γεύση (ή σπορέλαιο)
200γρ μαύρη ζάχαρη με μολάσσα
4 αβγά
3 μεγάλα καρότα λεπτο-τριμμένα
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. σούπας κανέλα
100γρ καρύδόψυχα χοντροκοπανισμένη (ή ολόκληρη)
για το γλάσο

50γρ βούτυρο αγελαδινό, μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
135γρ ζάχαρη άχνη
150γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)

Εκτελεση:

 Χτυπήστε τη ζάχαρη με το λάδι στο μίξερ για 2-3 λετά μέχρι να διαλυθεί.
 Προσθέστε ένα ένα τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν. Έπειτα προσθέστε το τριμμένο καρότο.
Σταματήστε το μίξερ και ανακατέψτε τα καρύδια και το αλεύρι. Χτυπήστε για 1 λεπτό στο μίξερ, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Ρίχτε το μείγμα σε μια φόρμα ή ένα ταψί 20εκ και ψήστε για 50 λεπτά έως 1 ώρα περίπου.
Για το γλάσο: με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και προσθέστε σταδιακά το τυρί κρέμα. Απλώστε στο κέικ όταν αυτό θα έχει κρυώσει τελείως και πασπαλίστε, εάν θέλετε, με ψιλοτριμμένο καρύδι. Σημείωση: φροντίστε το βούτυρο να είναι πραγματικά μαλακό (όχι λιωμένο) γιατί διαφορετικά θα κάνει σβώλους και το γλάσο δεν θα γίνει κρεμώδες.
Διατηρήστε το κέικ στο ψυγείο.