Αφράτο κέικ πορτοκαλιού

Υλυκα:

250 ml ηλιέλαιο/σπορέλαιο ή 250 γρ μαργαρίνη (προτιμώ το πρώτο προσωπικά!)
1 1/2 κούπες ζάχαρη (η κούπα μου χωράει περίπου 200 ml υγρό)
4 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γραμμάρια συνολικά)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
το(ν) χυμό από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
500 γρ φαρίνα
1 κουταλάκι σόδα

Εκτελεση:


Χτυπάμε στο μίξερ το/η λάδι/μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (Υπομονή χρειάζεται λίγος χρόνος!).Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγουλάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώςΤέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα (αν έχετε αντικολλητική δεν χρειάζεται!).Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου