Χοιρινες μπριζολες με μπεικον

Υλικα:
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον καπνιστό Ifantis
250 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. πράσο
2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
Αλάτι-πιπέρι

Εκτελεση:
Αλείφουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Θωρακίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, τις ψήνουμε και τις γυρίζουμε συχνά.Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε για 1 λεπτό το ψιλοκομμένο μπέικον. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.Βάζουμε μέσα στη σάλτσα τις μπριζόλες με το ζουμί τους, τις ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου