Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά

Υλικά:
3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλους κύβους
3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά (τούρμερικ)
2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
2 φλ. ρύζι
3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. μανιτάρια
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μαζί με τον κουρκουμά, τις πιπεριές και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλοΣβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι και τα μανιτάρια. Οσο μαγειρεύεται το φαγητό έχουμε το νου μας μήπως χρειαστεί λίγο παραπάνω νεράκι. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα προσθέσουμε πάνω από 1 σφηνάκι.Μαγειρεύουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, σκεπασμένο με το καπάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου