Γίγαντες στο φούρνο

Υλικά:
  500 γραμ. γίγαντες
    2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
    3 χλωρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
    2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
    4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
    1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
    ½ ματσάκι μαϊντανός
    700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
    1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
 Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.Την επόμενη ημέρα τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40΄, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 8΄- 10΄.Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το καρότο, τα χλωρά κρεμμύδια, το σέλινο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο, τα βράζουμε για 10΄ και περιχύνουμε με αυτά, τους γίγαντες.Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C περίπου για 45΄, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου