Καταΐφι

Υλικά:
1 κιλό καταίφι.
2&1/2 ποτήρια καρύδι κοπανισμένο.
1/2 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλο ,
1/2 κουταλάκι σκόνη κανέλα.
1 βιτάμ πακέτο λυωμένο.
Για το σιρόπι:
2 κιλά ζάχαρη,
1 βαζάκι γλυκόζη(450 γραμμάρια)
2 βανίλιες
 6 ποτήρια νερό.
κρέμα σαντιγύ:
1 κουτί γιώτης γαρνί χτυπημένο με το γάλα που ορίζει η συσκευασία.

Εκτελεση:

Ξάνουμε το κανταΐφι  να αφρατέψει και μην έχει ενωμένες ίνες, παίρνουμε στο χέρι μας μια ποσότητα και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυδιού. Το τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά για να ψηθεί καλά και να πάει το σιρόπι μέχρι μέσα. Συνεχίζουμε έτσι όλο το κανταΐφι μας και το αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.Λυώνουμε το βιτάμ και βάζουμε επάνω στο κάθε κανταΐφι με το κουτάλι προσεχτικά, να βάλουμε σε όλα τα κομμάτια. Το ψήνουμε στην αρχή στους 200 βαθμούς να πάρει χρώμα ,μετά στους 150 μια ώρα για να ψηθεί καλά και απο μέσα.Το κρυώνουμε και την άλλη μέρα σιροπιάζουμε πάλι με το κουτάλι ένα-ένα τα καταίφια να πάρουν όλα σιρόπι.Το σκεπάζουμε με πετσέτα για να φουσκώσει .Το σερβίρουμε μετά σπο 2 ώρες γαρνίροντας με σαντιγύ.Για το σιρόπι: βράζουμε5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη ,προσθέτουμε την γλυκόζη και δίνουμε 5-6 βράσεις ,όχι παραπάνω, ρίχνουμε και τις βανίλιες και το βάζουμε στο γλυκό μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου