Αγκινάρες γεμιστές με κιμά

Υλικα:
6 φρέσκες αγκινάρες
125 γρ. κιμάς
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
½ φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
1 κουτ. σούπας αλεύρι
 αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση:
Βάλτε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετέ τα για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε τον κιμά με την κουτάλα για να γίνει σπυρωτός. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και το βασιλικό και συμπληρώστε με ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το αλεύρι και το πεκορίνο και ρίξτε το μείγμα στον σοταρισμένο κιμά. Ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.Καθαρίστε τις αγκινάρες και ρίξτε τις σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφήστε τις να βράσουν για 4-5 λεπτά και στραγγίστε τις. Βάλτε τις αγκιναροκαρδιές σε ένα ταψί και γεμίστε τις με το μείγμα. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20 - 25 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου