Μελιτζάνες Παπουτσάκια

Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
4 ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί
1 ξυλαράκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Για την μπεσαμελ:
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
3 1/2 ποτήρια γάλα
1 αυγό
αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.
Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
Τον σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ.
Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.
Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου