Εκμεκ Κανταϊφι

Υλικά:
750 γρ. καταϊφι
375 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
3 κ.σ. λεμόνι
2 lt γάλα
120 γρ. άνθος αραβοσίτου
6 κρόκους αβγών
240 γρ. ζάχαρη
Αλάτι
Για το σιρόπι:
1 κ. ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 ποτ. νερό
Για τη σαντιγί:

1 κ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Χτενίζουμε το κανταϊφι και το απλώνουμε στο ταψί.Μετά παίρνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μπουκίτσες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πανω στο κανταϊφι.Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και ένα κιλό ζάχαρη μαζί με 3 κουταλιές χυμό λεμονιού. Μόλις βράσει το βγάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε στο κανταϊφι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 λίτρα γάλα να βράσει,εν το μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε 6 κρόκους αυγών,ένα ποτήρι ζάχαρη ,λίγο γάλα και το άνθος αραβοσίτου,και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.Το ρίχνουμε στο βρασμένο γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι ώσπου να βγουν φουσκάλες και το βγάζουμε από την φωτιά.Το ρίχνουμε πάνω στο καντϊφι και το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.Εν το μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γαλακτός και την ρίχνουμε πάνω.Το πασπαλίζουμε με ψημένα αμύγδαλα.


Καλή επιτυχία!Είναι ένα γλυκό πολύ ελαφρύ στην γεύση και είναι το αγαπημένο γλυκό της κόρης μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου