Παστίτσιο

Υλικά:
1 κιλό κιμάσ
 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (Νο 2)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 ποτηράκι λευκό κρασί (προαιρετικά)
4-5 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί τοματάκια κονκασέ
2 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
1 αυγό (προαιρετικά)
1 δόση σάλτσα μπεσαμέλ
Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένο τυρί ή φρυγανιά
Εκτελεση!:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. «Σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε την τομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 15  λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του. Τον αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε χτυπάμε το αυγό ελαφρά και το ανακατεύουμε με τον κιμά.Βράζουμε τα μακαρόνια, φροντίζοντας να μην παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα ταψάκι ή πυρέξ (διαστάσεων 30 x 40 εκ.) και στρώνουμε μέσα τα μακαρόνια. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον υπόλοιπο κιμά. Σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ, την ισιώνουμε με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί ή φρυγανιά.Ψήνουμε το παστίτσιο στους 200 °C σε προθερμασμένο φούρνο, για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε μερίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου