Δροσερό γλυκό

Υλικά:
1 πακετο σαβαγιαρ,
 ζάχαρη
 λικέρ
  γάλα φρέσκο
 χυμός πορτοκαλιού
4 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
Εκτελεση:
Σε ενα μεσαίου μεγέθους πυρεξ στρώνω στον πάτο μια σειρα σαβυαγιαρ.Έπειτα τις βρέχω με λιγο λικερ.Ετοιμάζω την κρέμα αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.Αφήνω και την κρέμα λίγο να κρυώσει και την προσθέτω πανω από τις σιροπιασμένες σαβοαγιαρ.Σε κατσαρόλα βάζω το νερό,το  χυμό πορτοκάλι,τη ζάχαρη να λιώσουν.Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα, διαλύω το κορν φλάουρ στο  χυμού και το προσθέτω στην κατσαρόλα μου να πήξει.Αφήνω και το γλάσο μου λίγο να κρυώσει και το προσθέτω πάνω από την κρέμα μου.Αφήνω το γλυκό μου στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλα.




1 σχόλιο: