Αλμυρό κεϊκ με γραβιέρα και ζαμπόν

Υλικα:
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
2/3 του φλ. γιούρτι
2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλ. ζαμπόν
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
Εκτελεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα 3 κροκάδια.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα (προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι για να δέσει) και την προσθέτουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρώνουμε 1 φόρμα και την ρίχνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.Το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.Όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου